COLINDUL– COLIND!

 

Câteva seri, înainte de Ajun. Nu foarte multe.

Prin casă, seara te pregătești să treci de la iureșul zilei, la încetineala nopții. Mă foiam dintr-o cameră în alta, punând ordine în lucrurile care îmi făceau trebuință în ziua următoare.

Deodată, mi se pare că aud  ceea ce ar fi un colind; ies din cameră, ajung în holul casei și, da, se auzea un colind. Câteva voci de tineri, fete și băieți, deja își pierduseră identitatea proprie, topindu-se armonic în magia unui colind. „Totuși, am apucat să  gândesc, e prea devreme, mai sunt câteva zile bune până în Ajun”; în același timp, trebuie să recunosc, suna foarte frumos, din ce în ce mai frumos. Mă pregătesc să-i întâmpin: trag ceva pe mine pentru „exterior” și deschid ușa de la intrare. Grupul pleca: ultimii încă mai erau în holul scării de bloc.

–           Nu plecați, le-am spus, arătându-mi dorința de a-mi face datoria de gazdă.

–           Nu plecăm, domnule, rămânem! îmi spune ultimul ieșit. Vă mulțumim, mai spune și îmi face semn cu mâna; cred că spre inimă.

Am rămas uluit în pragul ușii. Îmi mulțumeau? Pentru ce? Nu se potrivea cu …schemele obișnuite de lucru. Ce a fost asta? Se poate și așa?! Colindul-dar de la necunoscuți?! Între timp, grupul de tineri a intrat în scara următoare de bloc, de unde a ieșit după vreo alte doar 2-3 minute; eu am mai făcut o audiție a misteriosului grup de tineri și am găsit și numele a ceea ce dăruiau: colindul-colind.

După ziua de Ajun și cea de azi, nici nu mai știu dacă întâmplarea de acum câteva zile a fost aievea, sau a fost o magie, însă, și prin orașul nostru, monopolul „colindului pretext” fusese spart!

Tot de către tineri!


Share

25 decembrie 2012 de Teodor Ștefănică
Categorii: Articole de fond | Etichete: , , | 7 comentarii

Comentarii (7)

 1. La Multi Ani!

 2. Sarbatori fericite!!!!
  Salutari si domnei invatatoare!!!!!

 3. Sarbatori pline de sanatate, bucurii si impliniri personale si profesionale…

 4. Sarbatori frumoase si linistite!

 5. La mulți ani, Teo! Să aveți parte, în fiecare an, de colindul – dar și de colindători reali ai colindului – dar!

 6. Steaua Craciunului sa va lumineze viata si sarbatoarea magica a Nasterii Domnului sa va aduca sanatate,fericire,implinire,succese,iubire si numai bucurii!!!
  Cele mai calduroase urari si un Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!

 7. Să ningă-ncet deasupra ta cu fulgi de fericire…Să-ţi fie visele un zbor măreţ şi plin de împlinire…Povara vieţii fie-ţi un car cu sănătate…Să-ţi fie sufletul scăldat cu stropi de bunătate…Să ai oricând în drumul tău un soare zâmbitor…Să ai alături chipuri dragi şi-un înger păzitor. CRĂCIUN FERICIT !

  Crăciunul este sărbătoarea generozităţii, solidarităţii şi a dorinţei de a topi măcar un strop din egoismul şi ura în care se scăldă omenirea.
  Tinerii aceştia poate n-au sorbit încă din acest cocteil! Sau au găsit antidotul.

Lăsați un comentariu

Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.